neljapäev, 6. aprill 2017

6b klassi piknikukorv

Kass Arturi kook (kuuele kuni kaheksale)

300 g iiriseid (pehmed)
200 g võid
100 g maisipulki

Valmistamine:
Võta iirised paberist. Sulata või paksupõhjalises potis, lisa iirised ning segapuulusikaga, kuni moodustub ühtlane mass (kommid sulavad üsna aeglaselt, varu kannatust segamisel). Mõõda maisipulgad ühte suuremasse kaussi ja vala pehme iiris peale. Hea oleks paluda ema või isa appi, sest pott on kuum. Sega mass kiirelt läbi ja jaga kolmele küpsetuspaberile. Keera piklikud kangid paberisse ja suru kätega läbi paberi tihedaks rulliks. Lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Lõika tahkunud maius viiludeks ja naudi.

Sidruni ja apelsini limonaad (2 liitrit) 

4 sidrunit
2 apelsini
1,5 l mullivett
2 dl suhkrut
1,5 dl vett

Valmistamine:
Võta 1,5 dl vett ja sega see suhkruga potis ära. Seejärel võta sidrunid ja apelsinid ning pressi need ära. Kui see on tehtud siis sega see kõik mulliveega.
Soovitus:Võid lisada ka apelsiniviile.

Pitsapirukas

400g pitsapulbrit
300g vorst
200g riivjuustu
pitsamaitseaine
2-3 tomatit
ketsupit
300ml vett
4sl õli

Valmistamine
Sega pitsapulbrit veega. Lõika tomatid, vorsti. Vahepeal lisada ka 4 spl õli. Jaota tainas pannile, tainale lisa ühtlase kihina ketšupit. Samuti lisa tükeldatud tomat, vorst, pitsamaitseainet. Kõige lõpuks rauta peale riivjuust. Soovi korral veel pitsamaitseainet. Küpseta 220 kraadi juures 17 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar