esmaspäev, 14. jaanuar 2019

Kõrvitsasalat (8.b)

500g puhastatud kõrvitsat
5dl vett
100g suhkrut
1sl 30% äädikat
5 nelki
tükike kaneelikoort

  1. Lõika kooritud ja seemneosast puhastatud kõrvits kuubikuteks. (Ilusama salati saab, kui kasutada sakilist lõikurit.) 
  2. Aja vesi potis keema, lisa nelgid, kaneeli koor, suhkur ja äädikas. Keeda umbes 5 min kaane all.
  3.  Korja vahukulbiga nelgid potist välja.
  4. Tõsta kõrvitsatükid marinaadisse.
  5. Keeda kõrvitsatükke aeg-ajalt segades tasasel tulel, kuni need muudavad veidi värvi, aga ei ole veel päris pehmed.
  6. Tõsta kõrvitsatükid koos marinaadiga puhastesse purkidesse ning sulge purgid õhukindlalt.
Kõrvitsa hakkimine ja kuumutamine marinaadis.

Purkide ettevalmistamine!

Koduse hoidistamise juures on väga oluline purkide ja purgikaante puhtus!
Halvasti puhastatud purkides hakkavad kiiresti paljunema mikroskoobid ja võivad hoolega valmistatud hoidised rikkuda.

  • Pese purgid ja kaaned põhjalikult nõudepesuvahendi ja puhta lapi või käsnaga. 
  • Loputa korralikult, et purkidele ei jääks nõudepesuvahendi jääke.
  • Vala purgid ja kaaned üle keeva veega või kuumuta tühje purke küpsetus ahjus 120-150 kraadi juures.
  • Hoia purke enne täitmist puhtale köögirätikule kummuli keeratuna.
Purgid ja marinaad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar