esmaspäev, 6. mai 2019

Pärmitaignast soolased ja magusad küpsetised.

Pärmitaigen

2,5 dl piima
25 g pärmi (või pk kuivpärmi)
0,5 tl soola
0,75 - 1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
1 muna
75 gr võid
5-6 dl jahu

Sega pärm käaesooja piima ja võiga, lisa sool, suhkur ja muna. Sõelu hulka jahu, sõtku tugevalt kuni tainas lööb käe küljest lahti. Kata kauss kile või rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Kui on kiire, siis võib käteräti all oleva taigna kerkima panna ka ahju 50 kraadiga. Kuivpärmi kasutamisel sega see jahu sisse ning seejärel piima ja või segusse. Jaota tainas kaheks ja rulli lauale. Määri sulavõiga ning puista ühele osale peale singitükikesi, pitsamaitseainet ja juustu, teisele poolele pruuni suhrut, šokolaadiriivi ning kaneeli. Rulli mõlemad taignapooled rulli ja lõika ühesuguse laiusega seibid ning aseta need küpsetuspannile. Jäta vahele ka kerkimisruumi. Küpseta kerkinud saiu 200 kraadi juures 15min.
Head isu!


kerkinud saiad valmis ahju minema.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar