kolmapäev, 21. september 2016

Õunakook toorjuustu ja kaerahelvestega (8b)

See Maakauba perenaise Margit Kirsipuu rikkaliku sisuga kook nõuab aega ja vaeva, kuid tulemus väärib vaeva!

Põhjaks: 

  • 60 g kaerahelbeid
  • 180 g kaeraküpsiseid
  • 70 g toasooja võid
  • 2 tl kaneeli
  • 2 tl suhkrut

Täidiseks: 

  • 800 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl suhkrut
  • 3 sl jahu
  • 2 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl vahukoort
  • 3 õuna
  • 1,5 dl õunamahla
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Katteks:

  • 3-4 õuna
  • 1 sidruni mahl
  • veidi suhkrut ja kaneeli
Rösti kaerahelbed kaneeli ja suhkruga paar minutit. Jahuta ja purusta need kannmikseris koos küpsistega. Sega saadud mass võiga ning suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud ümara u 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Täidiseks sega kausis suhkur ja jahu, lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Klopi hulka munad ja vanillsuhkur. Lõpuks lisa kergelt vahustatud koor. 
Koori ja viiluta õunad, sega kastrulis õunamahl, suhkur ja kaneel. Keeda paar minutit, kuni segu pakseneb. Vala hulka õunaviilud ja sega ühtlaseks. Vala koogupõhjale toorjuustutäidis, kata õunaseguga ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund ja 15 min.

Retseptis on öeldud, et lase koogil ahjus täielikult jahtuda ja hoia üleöö külmkapis. 
Katteks koori ja viiluta õunad. Kuumuta keemiseni  koos sidrunimahla, suhkru ja kaneeliga. Hauta tasasel tulel paar minutit, kuni õunad pehmenevad. Jahuta ja vala koogile enne serveerimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar