teisipäev, 4. oktoober 2016

Bento (Jaapani köök)

bento on karbike, mille jaapanlased tööle kaasa võtavad, selles karbis on tavaliselt sushi, riisipallid, küpsetatud krevetid, omlett, küpsetatud viinerid. Magustoiduks puuviljasalat.

Sushi

1 pakk sushi riisi
1 pakk nori lehti
2 värsket kurki
1 paprika
1 pakk Rasa toorjuustu
1 pakk kuumsuitsulõhet



Riisipallid:

1 pakk pikateralist keedetud riisi0,5 pakki sulatatud võid1 spl soola

Sega ained ja vormi käte vahel pallid.

Kaheksajala-kujulised viinerid:

1 pakk viinereid (meie kasutasime viinereid juustuga, aga võib ka kasutada tavalisi)
Küpseta ahjus või prae pannil.

Küpsetatud krevetid:

2 pakki hiidkrevette (kokku u. 10 krevetti)
Prae pannil võiga.

Rullikeeratud omlett:

10 muna250 ml piima1,5 tl soola
Klopi munad lahti, lisa sool ja piim ning eelkuumutatud pannil prae kahelt poolt õhukesed omletikoogid. Kahe pulga abil keera need rulli pannilt võttes.

Puuviljasalat:

5 kiivit4 nektariini3-4 banaanivõib veel maitseks lisada sidruni mahla
Tükelda puuviljad ja sega kokku. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar