Tainas: kogus 8-le inimesele
4
dl nisujahu
1
tl küpsetuspulbrit
150g
võid (toasoe)
200g
kohupiima
1
tk muna
1
tl soola
Täidis:
1
sibul (suur) või porrulauk
3
tk muna
2
dl riivjuustu
400g
kodujuustu
1
tl sool
3
spl basiilikut (värske, hakitud)
100g
toorsuitsupeekonit
Kaunistamiseks:
Kirsstomateid
Basiilikut
Musta
pipart
Valmistamine: Näpi või küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahuga
segamini. Lisa muna ja kohupiim ning sega kiirelt tainaks. Vooderda 24 cm
läbimõõduga pirukavorm seest küpsetuspaberiga, suru tainas vormi põhja ja
külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Prae ribadeks lõigatud peekon pannil krõbedaks. Lisa
tükeldatud porru või sibul ja kuumuta mõni minut koos peekoniga. Lase hetke
jahtuda ja sega kõik täidiseained kokku. Kalla täidis põhjale, laota peale
pooleks lõigatud kirsstomatid ja jahvata peale musta pipart. Küpseta
200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas saab kauni värvi. Kui pirukas
on pisut jahtunud, kaunista värske basiilikuga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar