teisipäev, 4. oktoober 2016

Kodujuustu-peekonipirukas (Prantsuse köök)


Tainas: kogus 8-le inimesele
 4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
  150g võid (toasoe)
200g kohupiima
1 tk muna
1 tl soola

Täidis:
1 sibul (suur) või porrulauk
3 tk muna
 2 dl riivjuustu
 400g kodujuustu
 1 tl sool
  3 spl basiilikut (värske, hakitud)
100g toorsuitsupeekonit

Kaunistamiseks:
Kirsstomateid
Basiilikut
Musta pipart

Valmistamine: Näpi või küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahuga segamini. Lisa muna ja kohupiim ning sega kiirelt tainaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm seest küpsetuspaberiga, suru tainas vormi põhja ja külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Prae ribadeks lõigatud peekon pannil krõbedaks. Lisa tükeldatud porru või sibul ja kuumuta mõni minut koos peekoniga. Lase hetke jahtuda ja sega kõik täidiseained kokku. Kalla täidis põhjale, laota peale pooleks lõigatud kirsstomatid ja jahvata peale musta pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas saab kauni värvi. Kui pirukas on pisut jahtunud, kaunista värske basiilikuga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar