esmaspäev, 24. oktoober 2016

Pudrupäevad OG õppeköögis


Oktoobris tuletasime meelde, kui hea ja kasulik on süüa putru! Rääkisime, milliseid teravilju meil Eestis kasvatatakse ja milliseid sisse imporditakse. Tegime selgeks, kuidas saab terast jahu ja jahust puder. Õppisime lugema retsepte, kaaluma ja mõõtma, keetma ja küpsetama teraviljatoodetest erinevaid maitsvaid toite: šokolaadipuder, mannapuder, kaerakliipuder, bubert riisi- ja mannajahust, rukkijahukarask, kaeraküpsised, riisihelbepuder, kartulipuder, kamavaht, karjala pirukad. Algklassid käisid kohe terve klassiga küpsetamas ja keetmas. Endatehtud toit maitses hea, keegi ei pirtsutanud. Tuli puudugi - pudrupott limpsiti puhtaks ja terakesed korjati kokku.

Mõned laste retseptid:

Kaeraküpsised


Karjala pirukad (16 tk)

Riisipuder:

 3dl vett
2dl pudruriisi
7dl piima
3/4 tl soola
Võid lisada riivitud porgandit
Keeda riis ja vett 10 min, lisa piim, maitsesta ja sega kuni puder on paksenenud. Jahuta.

Tainas:

1dl külma vett
0,5 tl soola
1,5 dl rukkijahu
1dl nisujahu
1spl õli
Sega kõik ained kokku, sõtku tainas ja pane kile sisse ning pooleks tunniks külmkappi.
Rulli tainast vorst, mis jaga 16. tükiks. Igast tükist rulli ovaal, lisa 1spl putru keskele ja kahe näüu abil kroogi ääred üles. 
Küpseta 250 kraadi juures umb 10-15min. Ahjust tulles määri pirukaid sulatatud või ja piima seguga.




Šokolaadipuder


Rukkikarask


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar