teisipäev, 4. oktoober 2016

Sõrnikud (Vene köök)


Retsept: 
600g kohupiima
3 munakollast
1,5dl nisujahu
1,5spl suhkrut
veidi soola
serveerimiseks moosi või hapukoort

Valmistamine: Sega kohupiim, munakollased, jahu, suhkur ja sool. Sõtku ühtlaseks tainaks.
Raputa käele ja lauale jahu, vormi tainas käte vahel väikesteks pallideks
ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. (Kui aega on, keera need
fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi tahanema).
Kuumuta pannil õli. Vajuta sõrnikud 1cm paksusteks pätsideks, kasta jahusse
ning küpseta neid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit, kuni sõrnikud on kuldpruunid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar