Teisipäev, 4. oktoober 2016

Tacod, Šokolaadi-tšilli muffinid, Mehhiko limonaad (Mehhiko köök)

Tacod

Koostisained:

1000 g hakkliha 1 pakk tomatipastat Salatilehed 2 punast sibulat (lisand) 3 tomatit (lisand) Väike purk maisi (lisand) 200 g riivjuustu (lisand) Sool, must pipar 12+ taco
koor

Valmistamise käik:

Kuumutada pannil õli ning lisada hakkliha. Praadida umbes 10 minutit,
kuni kõik on pruunistunud. Lisada tomatipastat, soola ja pipart ning kuumutada 
veel 15 minutit. Tükeldada punased sibulad ja tomatid. 
Asetada kõik lisandid (salatilehed, riivjuust, mais, tomatid, sibulad) eraldi kaussidesse.

Söömine:

Panna taco koorele kõige alla salatileht, peale hakkliha ja lisada maitse järgi
lisandeid (riivjuustu, maisi, tomateid, sibulat).

Šokolaadi-tšilli muffinid

Koostisained:

200g võid
200 g tumedat šokolaadi 250 g suhkrut 3 muna 1-2 kuhjaga sl jahu 1-1,5 tl tšillipulbrit

Valmistamise käik: Sulata või ja šokolaad väikeses potis nõrgal tulel. 
Kalla suuremasse kaussi, lisa suhkur ja lase veidi jahtuda. Sega juurde ükshaaval munad.
Lisa jahu ja tšillipulber ning sega hoolega.
Jaga tainas muffini vormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Lase muffinitel veidi vormis jahtuda, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Jahtunud muffinid vajuvad veidi kokku.

Mehhiko limonaad

Vaja läheb:

mineraalvett(gaseeritud)
sidruneid, apelsine või muid häid tsitruselisi. suhkrut

Valmistamise käik:

Pigista/pressi tsitruselistest mahl välja. Kogus sõltub sellest,
mis puuvilja kasutad ja kui palju mahla see välja annab. Näiteks kollaseid suuri sidruneid 
võtan 0,5 l vee kohta 2 tk, suuri apelsine 2 tk, väikseid apelsine 3-4 tk. 
Lisa maitse järgi suhkrut. Lahusta suhkur mahlas, vala suurde klaasi või väiksesse kannu, lisa
mineraalvesi, sega ja joo/serveeri kohe.
See jääb väga mõnus ka mandariini- või greibimahlaga, samuti segudega (nt. apelsin+greip)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar