neljapäev, 26. jaanuar 2017

Magustoidud (7a ja 7b klass)

Looritatud talutüdrukud 

Traditsiooniline Skandinaavia maade magustoit koosneb kolmest erinevast kihist. Algselt asutati selles õunamagustoidus küpsisepuru asemel riivsaia või hoopis purustatud kuivikud. Äärmiselt lihtne maiuspala valmib tõesti vaid mõne hetkega ja maitseb hästi ka lastele. Retsept võetud raamatust "Magustoitudega ümber maailma", autor Sandra, S.(2013).

 Toiduained:


  • 5 õuna
  • 50 g võid
  • 1 dl suhkrut 
  • 1tl kaneeli
  • 1 vanillikaun
  • 100 g digestiivküpsiseid
  • 2 dl vahukoort
  • 2 sl suhkrut


Valmistamine

Tükelda kooritud õunad õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil või, suhkur ja kaneel. Poolita vanillikaun ja kraabi seemned pannile, viimasena lisa õunad. Kuumuta õunu, kuni need muutuvad pehmeks. Lase jahtuda. Purusta küpsised ja vahusta koor suhkruga. Serveerimisel aseta õunad, vahukoor ja küpsisepuru kihiti magustoidupokaalidesse. Kõige peale raputa ülejäänud küpsisepuru.


Õuna õnne

Vaid hetkega valmiv magustoit sobib hästi neile. kellele on õunakoogid südamelähedased. Tänu põhja puudumisele on tegemist väga kerge desserdiga, mis maitseb oma lihtsusega kindlasti kõigile pereliikmetele, olenemata vanusest.

Toiduained:

  • 500 g õunu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 sidruni mahl 
  • 2 munakollast
  • 2 munavalget 
  • keneeli

Valmistamine

Tükelda kooritud õunad väga õhukesteks viiludeks. Pane õunad veidikese veega potti ja kuumuta, kuni õunad püreestuvad. Lisa 1 dl suhkrut, sidrunimahla ja 2 munakollast. Sega korralikult. Vala segu ahjuvormidesse ja küpseta 180 ° C juures umbes 20 minutit. Vahusta munavalged koos ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks. Moodusta lusika abil vormi peale munavahust mütsike. Raputa peale kaneeli ka küpseta veel 10 minutit.Retsept võetud raamatust "Magustoitudega ümber maailma", autor Sandra, S.(2013).





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar