Kukeseene-suvikõrvitsapirukas
Muretainas: Täidis:
3 dl jahu 250 g kukeseeni
150 g võid 2 sibulat
1 muna 2 küüslauguküünt
1 tl soola soola ja pipart
1 tl küpsetuspulbrit 400 g suvikõrvitsat
200 g kodujuustu
2 muna
1 dl kohvikoort
100 g kitsejuustu
100 g riivjuustu
Valmistamine:
sega jahu käsitsi või köögikombainis küpsetuspulbri ja soolaga. Haki külm või jahuseguga ja lisa muna. Sega ühtlaseks taignaks ja suru 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Prae kukeseened hakitud sibula ja küüslauguga läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits, kuumuta veel 5 minutit ja jahuta. Lisa kodujuust, munad ja koor ning vala segu eelküpsetatud põhjale. Puista peale kitse- ja riivjuustu. Küpseta veel 20-25 min.
Kamakreemi korvikesed
Kaerakorvike: Kamakreem:
250 g kaeraküpsiseid 200 ml vahukoort
75 g võid 300 g toorjuustu
2 spl kaerahelbeid 2 spl suhkrut
2 spl Nutellat 3 spl kamajahu
12 spl moosi
Valmistamine:
Purusta kaeraküpsised peeneks puruks. Lisa purule juurde pehmenenud või, Nutella ja kaerahelbed ning sõtku ühtlaseks massiks. Suru taigen muffinivormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 10 minutit ning lase jahtuda. Kamakreemi jaoks vahusta vahukoor pooleldi, lisa sinna toorjuust, suhkur ja kamajahu ning lase jahtuda. Kamakreemi jaoks vahusta vahukoor pooleldi, lisa sinna toorjuust, suhkur ja kamajahu ning vahusta veel natuke. Pane iga korvikese põhja 1 spl moosi ning jaota kõigi korvikeste sisse kogu kreem. Lase külmkapis veidi seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar