esmaspäev, 16. oktoober 2017

5b köögis

Odrajahukarask

Koostis:
1 muna
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 dl keefiri
2 sl toiduõli
3 dl odrajahu
1 dl nisujahu (täisterajahu)
1/2 tl söögisoodat
kuivatatud jõhvikaid, mooniseemneid
vormi määrimiseks võid
serveerimiseks 50 g taluvõid

Valmistus:
Klopi muna soola ja suhkruga, lisa keefir ja õli.
Sega jahud söögisooda ja köömnetega, lisa keefirisegule.
Määri umbes 24 cm läbimõõduga ahjuvorm margariini või võiga.
Tõsta taigen vormi ja küpseta umbes 220 kraadi juures 20-30 minutit.
Söömisel lõika karaski tükid pooleks ja määri peale taluvõid.

Pitsarullid

Koostis:
2 pärmi-lehttaigen
1 pakk riivjuustu
2 pakki pitsa sink
ketsupit
1 muna

Valmistus
Rulli lehttaigen  lahti,pane peale ketsupit, määri lusikaga laiali,pane peale riivjuustu,pane peale pitsasinki,rulli kokku,lõika tükkideks.Kloppi muna vahuks ja  määri muna peale.Pane ahju 15  minutiks 220 kraadi juures.Ja nii lihtne see oligi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar