Neljapäev, 12. oktoober 2017

3b valmistab eesti ehtsat talutoitu

Odrajahu-hapupiimakarask

Koostiososad:
2,5dl hapupiima 
1 muna
1tl soola
1tl suhkrut
2sl õli või sulatatud võid
1tl köömneid
3dl odrajahu
1,5dl nisujahu
1tl söögisoodat

Valmistamine:
Klopi muna soola ja suhkruga segamini, lisa hapupiim, sulatatud või, köömned ja soodaga segatud jahu. Vala tainas võiga määritud pannile ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni karask on pealt kuldne.
Meie tegime veel munavõid, selleks keetsime 4 muna kõvaks, jahutasime ja purustasime muna kahvliga. Vahustasime umbes 100gr võid ja natuke soola ning segasime munapudi sinna sisse.

Mõnusad kaeraküpsised

Koostisosad:
500 g kaerahelbeid
4 suurt muna
150g suhkrut
150 g sulatatud võid
100 g heledaid seemneteta rosinaid ja kuivatatud ploome

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulavõi, kaerahelbed ja rosinad. Sega hoolega, võimaluse korral lase umbes veerand tundi seista. Paberiga kaetud ahjuplaadile vormi väikesed tainaportsud, jäta nende vahele ka kerkimisruumi. Küpseta 180-kraadises kuumuses 12 minutit.

Poisid küpsetasid karaski, tüdrukud kaerahelbeküpsised. Ise pesime nõud ja järele ei jäänud mitte midagi, kõik sõime ära!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar