neljapäev, 31. mai 2018

Rabarberikook iirisekattega (8.b kl), maasikavaht ja rabarberilimonaad

Vajaminevad ained:

150 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
400 g rabarberit

TOSCA KATE:

150 g iiriseid, nt Kiss-Kiss
1 dl 35% koort
50 g võid
100 g mandlilaaste

Valmistamine:
1. Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Puista juurde jahu ja küpsetuspulbri segu ning sega ühtlaselt.
2. Tükelda rabarber ja sega tainasse. Vala tainas suurde, 28 cm läbimõõduga või mitmesse väiksemasse võitatud rõngasvormining küpseta 200-kraadides ahjus 20 minutit, väikeseidkooke vähem.
3. Sulata kastrulis iirised, koor ja või. keeda 5 minutit ja lisa mandlilaastud. Vala eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 15 minutit.

Maasikavaht

Klaasitäis maasikaid
80 ml suhkrut
1 munavalge

Valmistamine:
Purusta maasikad suhkruga. Lisa munavalge. Vahusta, kuni saad 1 liiter tugevat vahtu.

Rabarberilimonaad

Pane tükeldatud rabarberid eelmisel õhtul suhkruga seisma, vala hommikul peale gaseeritud vesi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar