kolmapäev, 13. veebruar 2019

Tai köögivilja-kevadrullid (8.a, b klass)

enne rullide kookkukeeramist

Retsept

riisipaberit
pintseldamiseks 1 munavalge

 Täidis

kanahakkliha
sibul
paprika
porgand
kapsas
riisinuudlid
sojakaste
tšillikaste

Valmistamine

Pruunista hakkliha koos sibulaga, maitsesta soola ja pipraga, lisa peenestatud porgand, kapsas, paprika ninga hauta pehmeks. Lisa juurde lõigatud nuudlid ning sega ühtlaseks massiks. Maitsesta sojakastmega. Jahuta natuke. 
Kasta riisipaber sooja vette ning aseta ettevaatlikult lauale ning tõsta paberi keskele umb 1.spl täidist.
 Keera paber ümber täidise, vahele ka mõlemad ääred. Ära aseta rulle üksteise peale, need jäävad üksteise külge kinni. Pintselda ääred ja hiljem ka pealt munavalgega.
Küpseta vokipannil mõlemalt poolt rohkes õlis kuldpruuniks ja jäta slvrätile nõrguma. Serveeri tšillikastmega.
Riisinuudlitele tuleb peale valada kuum vesi ja hoida vastavalt paki peal olevale juhendile 2-5min vees. Seejärel kurnata ja pesta külma vee all ning võib jätta mõneks ajaks ligunema külma vette. Seejärel võib nuudlid pannil üle küpsetada ning maitsestada. 
kevadrullid enne ja pärast küpsetamist


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar