Koostisosad
Põhi:
100 g Saaremaa 82% võid100 g Saaremaa riivjuustu
180 g nisujahu (u 3 dl)
2-3 sl külma vett
Spinati- fetatäidis:
250 g värsket spinatit200 g fetajuustu
100 g saaremaa riivjuustu
2 dl 10% rõõska koort
3 muna
Valmistamine
Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa. Kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed "kooku kukuvad". Jahuta kiiresti külma vee all. Nõruta hoolega ja tükelda.
Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi (mitte kõike korraga - võib piisata ka supilusikatäiest). Suru tainas 20-24 cm läbimööduga pirukavormi põhjale ja servadele. Võimaluse korral lase pirukataignal külmkapis veidi taheneda.
Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidisainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.
Serveeri jahtunult, kõrvale paku rohelist salatit või toorsalatit.
(Retsept: https://nami-nami.ee)
valmistamise protsess |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar