Koostisained
Koogipõhi
100g võid või margariini
2dl piima
4 muna
4dl dansukkeri Valget suhkrut
4spl kakaod
2sup vett
Võid või margariini vormi määrimiseks
Jahu vormi ülepuistamiseks
Glasuur
1 pakk Dansukkeri šokolaadimaitselist Tuhksuhkrut
2-3 spl vett
2tl õli
2dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
2-3 tl vett
Määrige suur 30 x 40 cm koogivorm rasvainega ja puistke üle jahuga. Eelsoojendage ahi 175 °C-ni. Sulatage rasvaine ja laske jahtuda. Kloppige munad suhkruga vahule. Segage kokku jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisage need vahustatud munadele. Lisage rasvaine ja piim. Valage 2/3 taignast vormi. Segage kakao ja vesi ülejäänud taignasse. Valage tume taigen valge taigna peale ja tõmmake kahvliga läbi mõlema kihi, et tekiks marmorimuster. Küpsetage ahju alumises osas 35–40 minutit. Lõigake kook ahvikujuliseks ja katke glasuuriga. Suu tehke pikast lagritsakommist, karvad piserdage šokolaadist ja silmadeks kasutage samuti lagritsat.
(https://www.dansukker.com/ee/retseptid/ahvikook.aspx?fbclid=IwAR0gXIBkE9eTJgv2qNea4ilNNMmLEwFOg71SPID8J1nIvrcNl_cn2i0Cg30)Lisage pildiallkiri
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar