Pühapäev, 27. september 2020

Ahvikook

Koostisained

Koogipõhi

100g võid või margariini

2dl piima

4 muna

4dl dansukkeri Valget suhkrut

4spl kakaod

2sup vett

Võid või margariini vormi määrimiseks

Jahu vormi ülepuistamiseks


Glasuur

1 pakk Dansukkeri šokolaadimaitselist Tuhksuhkrut

2-3 spl vett

2tl õli

2dl Dansukkeri Tuhksuhkrut

2-3 tl vett

Määrige suur 30 x 40 cm koogivorm rasvainega ja puistke üle jahuga. Eelsoojendage ahi 175 °C-ni. Sulatage rasvaine ja laske jahtuda. Kloppige munad suhkruga vahule. Segage kokku jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisage need vahustatud munadele. Lisage rasvaine ja piim. Valage 2/3 taignast vormi. Segage kakao ja vesi ülejäänud taignasse. Valage tume taigen valge taigna peale ja tõmmake kahvliga läbi mõlema kihi, et tekiks marmorimuster. Küpsetage ahju alumises osas 35–40 minutit. Lõigake kook ahvikujuliseks ja katke glasuuriga. Suu tehke pikast lagritsakommist, karvad piserdage šokolaadist ja silmadeks kasutage samuti lagritsat.

(https://www.dansukker.com/ee/retseptid/ahvikook.aspx?fbclid=IwAR0gXIBkE9eTJgv2qNea4ilNNMmLEwFOg71SPID8J1nIvrcNl_cn2i0Cg30)Lisage pildiallkiri



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar