teisipäev, 15. september 2020

Magusad ja soolased lehttaignaküpsetised

 Viineripirukad, juustukad ja õunapirukad

1 pk viinereid

1 pakk riivjuustu

2 pakki külmutatud lehttainast

3 suur õuna

suhkrut, kaneeli

1. Lõika ühest taignalehest 1cm laiused ribad ja mässi riba ümber viineri. Pane pannile.

2. Venita taignalehte suuremaks ja laota sellele riivjuustu, seejärel pane peale veel üks leht ja siis juut ja veel üks leht. Seejärel rulli kihid taignarulliga üle ning lõika umb 2x2cm suurused kuubikud. Aseta need viineripirukate kõrvale, arvestades väikese kerkimisruumiga.

3. Puhasta õunad ja lõika sektoriteks. Tee kaussi suhkru-kaneelisegu ning kasta õunad sinna sisse. Lõika taignast umb 5x5cm tükid ja mässi õunsektori kaupa need pirukateks. Kasta uuesti segu sisse. Pane pannile. 

Küpseta 220 kraadi juures 15 min.

Viineri- ja õunapirukad ning juustukad lehttaignast



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar