esmaspäev, 28. september 2020

Saiavorm võiga ja õuntega

Koostisosad:

50 g magedat võid

8 paksu viilu eelmise päeva saia

1 tl jahvatatud kaneeli

3 muna

1 munarebu

3 spl peenikest suhkurt

1 tass (250 ml) piima

2 tassi (500 ml) rõõska koort

1/2 tl vanilliessentsi

1 spl demerara suhkrut

4 õuna

Valmistamine:

Kuumutage praeahi mõõduka kuumuseni, 180C. Määrige võiga 1,5-liitriline ahjuvorm. Lõigake iga saiaviil diagonaalselt pooleks, lõigake õunad õhukesteks viiludeks. Pange saiatükid ja õunad kihiti võiga määritud vormi, iga kihi vahele raputage kaneeli-suhkrusegu.

Klopi munad ja suhkur. Soojenda piim ja koor, ning sega see vahustatud munadega. Vala muna-piimasegu saiaviiludele ja lase seista 5min. Tükeldage võid saiavormile enne ahju panekut. Küpsetage praeahjus 30min või kuni kaste on tihe ja sai kuldpruuni värvusega.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar