Koostisosad:
50 g magedat võid
8 paksu viilu eelmise päeva saia
1 tl jahvatatud kaneeli
3 muna
1 munarebu
3 spl peenikest suhkurt
1 tass (250 ml) piima
2 tassi (500 ml) rõõska koort
1/2 tl vanilliessentsi
1 spl demerara suhkrut
4 õuna
Valmistamine:
Kuumutage praeahi mõõduka kuumuseni, 180C. Määrige võiga 1,5-liitriline ahjuvorm. Lõigake iga saiaviil diagonaalselt pooleks, lõigake õunad õhukesteks viiludeks. Pange saiatükid ja õunad kihiti võiga määritud vormi, iga kihi vahele raputage kaneeli-suhkrusegu.
Klopi munad ja suhkur. Soojenda piim ja koor, ning sega see vahustatud munadega. Vala muna-piimasegu saiaviiludele ja lase seista 5min. Tükeldage võid saiavormile enne ahju panekut. Küpsetage praeahjus 30min või kuni kaste on tihe ja sai kuldpruuni värvusega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar