JUUSTUPALLID🧀
VAJA LÄHEB:
600g riivjuustu
3 muna
3sl nisujahu
soovi korral hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit
vajadusel soola
riivsaia
SERVEERIMISEKS:20% hapukoort või meelepärast hapukooredippi
VALMISTAMINE:
Riivi juust peene riiviga , hõõru sisse lahtiklopitud muna ja jahu. Sega hästi läbi , vajadusel maisesta soolaga ning soovi korral lisa vürtse (küüslauk , paprikapulber vms) .
Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta õlis ümberringi kuldseks .
Serveeri kuumalt koos hapukooretipiga .
Kogus: üheksale
Valmistamine: Praadimine
Valmistusaeg: 1h ja 15 minutit
Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta õlis ümberringi kuldseks .
Serveeri kuumalt koos hapukooretipiga .
Kogus: üheksale
Valmistamine: Praadimine
Valmistusaeg: 1h ja 15 minutit
Brownies
Koostisosad:
200g 70% tumetat šokolaadi170g võid
100g suhkrut
2 suurt muna
2 hästi küpset banaani
1sl vanillisuhkrut
100g nisujahu
1sl kakaopulbrit
0,5tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
100g piimašokolaadi
Valmistamine:
Murra tume šokolaad tükkideks, pane koos võiga paksupõhjalisse väiksemasse potti ning sulata tasasel tulel ühtlaseks.(sega tihti!) Kui šokolaad on sulanud, siis sega hulka suhkur ja tõsta pott tulelt.Lase veidi jahtuda siis klopi ükshaaval juurde munad, seejärel lisa vanillisuhkur ning kahvliga katki surutud banaanid.
Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel, siis sega kuivained šokolaadisegu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga voodertatud 20x20cm koogivormi.
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30min. kuni kook on pealt kuivanud, aga seest veel mahlane ja niiske.(kontrolli hambaorgiga) Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar