kolmapäev, 10. detsember 2025

Rahvusköögid: Jaapan, Norra, Kanada ja Ukraina (7. klass)

Jaapan (Anni Piirimäe, Heidi Suiste, Marlen Mehine)

Sushi

Koostisosad:

7,5dl sumeshi`t e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi

6 norilhte (vetikat)

kanafilee

115g kvaliteetset toorjuustu

Serveeerimiseks(valikuline): Wasabi; Sojakaste; Sushi-ingver; Talispula

Valmistamine: Valmista esmalt sumeshit ehk sushiriis. Lase toatemperatuurini jahtuda. 

Lõika suitsulõhe õhukesteks ribadeks (umbes 1,25 cm laiused). Lõika külm toorjuust umbes 1 cm laiusteks kangideks.

Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega.

 Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).

Aseta nori-lehele 2/3 ulatused õhuke kiht sushiriisi, siis aseta endapoolsesse serva suitsulõheribad ja toorjuust. 

Keera sushimati abi tihedasti rulli.



Kanada  (Siisi Saluveer, Britta Rehk)

Võiküpsised

Kanada retsept:

625 ml jahu                                                 

1 tl küpsetussoodat                                 

1 tl sidruni mahla

Veerand tl soola

250 ml pehmet võid

375 ml tuhksuhkrut

2 muna

1 tl vanilli ekstrakti

toiduvärv

Norra retsept:

Koostisosad-200g võid,85g suhkrut,250g nisujahu,1tl vanillisuhkrut ja näpuotsaga soola

Valmistamine: Hõõru või suhkuga kreemjaks, sega juurde soola ja vanillisuhkruga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks.

Kui kasutad küpsisepressi, siis pane tainas pooleks tunniks külmkappi tahenema. Vormi meelepärase kujuga küpsisteks.

Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on helekollased

Ukraina (
Yuliia Lysenko)

Pelmeenid kartulite ja seentega

https://eda.ru/recepty/osnovnye-blyuda/vareniki-s-kartoshkoj-i-gribami-41379

Pelmeenitainas 1 kg

Kartul- ½ kg

Sibul - 3

Porgand 1

Šampinjonid 100 g

Taimeõli 20ml

Või ​​80 g

Hapukoor 150g

Loorberileht 1

Vürtsid maitsejärgi

Sool maitse järgi

Jahvatatud must pipar maitse järgi





  • 625 ml jahu                                                 

  • 1 tl küpsetus soodat                                 

  • 1 tl sidruni mahla

  • Veerand tl soola

  • 250 ml pehmet võid

  • 375 ml tuhksuhkrut

  • 2 muna

  • 1 tl vanilli ekstrakti

  • toiduvärv

Koostisosad                                    

  • 625 ml jahu                                                 

  • 1 tl küpsetus soodat                                 

  • 1 tl sidruni mahla

  • Veerand tl soola

  • 250 ml pehmet võid

  • 375 ml tuhksuhkrut

  • 2 muna

  • 1 tl vanilli ekstrakti

  • toiduvärv

Koostisosad                                    

  • 625 ml jahu                                                 

  • 1 tl küpsetus soodat                                 

  • 1 tl sidruni mahla

  • Veerand tl soola

  • 250 ml pehmet võid

  • 375 ml tuhksuhkrut

  • 2 muna

  • 1 tl vanilli ekstrakti

  • toiduvärv


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar