kolmapäev, 11. oktoober 2017

6b pudrutamine

Hirsipuder

retsept 4-le:
1 kl hirsitang
1 kl vesi
2 kl piima
soola (suhkrut)
2 sl või

Valmistamine:
Pese hirsitangud, hõõru neid läbi mitme sooja vee. Pane kuuma, soolaga maitsestatud vette, sega ja hauta kaane all. Kui tangud on veega paisunud, lisa piim, või, sega ja hauta edasi. Aegajalt tuleb putru segada, et see põhja ei keeks.

Pubert

retsept 4-le
1 l piima
6 muna
1,5 dl suhkrut
6 sl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
Veidi soola

Valmistamine:
Eralda munakollased ja valged. Vahusta munakollased tavalise ja vanillisuhkur tugevaks vahuks, sega juurde jahu vahusta munavalged tugevaks  vahuks, maitsesta soolaga kuumuta piim keemiseni. lisa munakollastele veidi piima, sega kuuma piima hulka. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Lisa vahustatud munavalged. Kuumuta kergelt läbi ja tõsta jahtuma.

6.b klass hirsiputru ja mannapubertit valmistamas





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar