esmaspäev, 9. oktoober 2017

Oktoober on pudrukuu

Seemnete ja kliidega soolane puder

2.a klass riisipudinguga maiustamas
Ained:
seemnete ja kliidega helbed
klassikaline kodujuust
või
sulatatud juust Merevaik
soola ja suhkrut maitse järgi

Valmistamine:
Vaata paki pealt, palju vett  pead potti panema ja aja vesi keema, lisa helbed, suhkur ja sool. Arvesta, et merevaik on ka soolakas. Hauta tasasel tulel kuni helbed on paisunud. Seejärel lisa sulatatud juust ning sega kuni see on sulanud. Kõige lõpus lisa pudrule ka kodujuust ning sega kergelt see pudrumassiga. Võid maitsestada veel maitserohelisega putru soovi järgi.

Riisihelbepubert

200gr riisihelbeid
0,5l piima
0,5l vett
3 muna
4spl suhkrut (maitse järgi)
0,5tl soola

Lase vee- ja piimasegu keemiseni, sõrista juurde riisihelbed, masitsesta soola ja suhkruga. Hauta vaiksel tulel umb 5-10min.
Eralda munakollased munavalgetest ja lisa mõlemale 1spl suhkrut, vahusta.  Vahustatud munakollane lisa kuumale pudrule ja hoia veel putru pliidil. Tõsta puder seejärel pliidilt ning ettevaatlikult segades lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalge. Söö moosi või marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar