neljapäev, 19. aprill 2018

Juustupidu! Ahjukartulid, mitmeviljakuklid ja värske salat

Ahjukartulid juustu ja küüslauguga

Ained:

Kartul enne ahju panemist
12 suuremat ühesuurust kartulit
küüslauk
juustu

Lõika kartulitesse sälgud nii, et põhjaosa jääb kinni. Pane ühte vahesse õhukeseks viilutatud küüslauk ja teise õhuke juustuviil. Kalla peale oliiviõli ja maitsesta vähese soolaga. Pane ahju 250 kraadiga 40 minutiks.


Enne ahju panemist kerkinud kuklid

Mitmeviljakuklid juustutäidisega

800 gr Veski Mati Mitmevilja jahusegu
50 gr võid
0,5 l piima
1 tl soola
1sl suhkrut
22 gr kuivpärmi
1 muna
riivjuustu

Valmistamine: 

soojenda piim ja või pliidil (käesoe). Sega jahu ja kuivpärm ning lisa sool ja suhkur. Sega piima- ja võisegu jahuseguga ning lisa muna. Sõtku tainast, lisades vajadusel jahu, et tainas käe küljest lahti lööks. Kergita umb 20 min. Jaga tainas ühesuurusteks pallideks, tee palli sisse avaus ja pane umb 1 spl riivjuustu. Veereta pall ühtlaseks ning pane pannile, jättes parajad vahed kuklite vahele, et need saaksid kerkida.
Värske salat
2 suurt tomatit
1 kurk
erinevaid salatilehti
oliiviõli
soola ja suhkrut




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar