teisipäev, 25. september 2018

Kukeseene - suvikõrvitsapirukas (8.a klass)

Muretainas:

Küpseta tainast eelnevalt 180 kraadi juures 15 min

3 dl jahu
150 g võid
1 muna
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

250 g kukeseeni
2 sibulat
2 küüslauguküünt
soola ja pipart
400 g suvikõrvitsat
200 g kodujuustu
2 muna
1 dl kohvikoort
100 g kitsejuustu
100 g riivjuustu

Valmistamine:

Sega jahu käsitsi või köögikombainis küpsetuspulbri ja soolaga. Haki külm või jahuseguga ja lisa muna. Sega ühtlaseks taignaks ja suru 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Prae kukeseened hakitud sibula ja küüslauguga läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits, kuumuta veel 5 minutit ja jahuta. Lisa kodujuust, munad ja koor ning vala segu eelküpsetatud põhjale. Puista peale riivitud või murendatud kitsejuust. Kõige peale puista riivjuust. Küpseta veel 20-25 minutit.
(pirukad 2, Angeelika Kang, Lia Virkus)

1 kommentaar: