neljapäev, 19. oktoober 2017

3.a klass teeb süüa!

Odrajahukarask

Koostisained:
2,5 dl hapupiima
1 muna
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
2 dl sulatatud võid
3 dl Karaski talu odrajahu
1,5 dl nisujahu
1 tl söögisoodat

Valmistamine:
Klopi muna soola ja suhkruga segamini. Lisa hapupiim, sulatatud või, soodaga segatud jahud. Vala tainas võiga määritud pannile ning küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni karask on pealt kuldne. Söö soojalt, võid peale määrida võid, mett või pohlakeedist. Eriti maitsev!

Kodused müslibatoonid

Koostisained:
150 gr täisterakaerahelbeid
15 gr päevalilleseemneid
15 gr kõrvitsaseemneid
15 g seesamiseemneid
15 g kookosehelbeid
15 g linaseemneid
15 g mandleid
15 g kreekapähkleid
25 g tumedat šokolaadi (70%)
85 g kuivatatud aprikoose
85 g kuivatatud ploome
30 g mett
1 muna
100 ml vett

Valmistamine:
Vala kaussi kaerahelbeseemned, kookosehelbed, jahvatatud mandlid, purustatud kreekapähklid, rosinasuurused šokolaaditükid, hakitud aprikoosid ja ploomid, mesi, muna ja vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru kõvasti 18x25cm vormi põhja. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 25min. Lõika 8 ruuduks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar