Kanada köök: puuvili šokolaadifondüüga (8le)
12 sl Rõõsk koor
600 g Šokolaad
1.5 tl Jahvatatud kaneel
Õunu
Pirne
Apelsini lõigud
Banaane vm puuvilju
Valmistusviis
Kuumuta koor madalas keedunõus keemiseni. Tükelda šokolaad, lisa koor, kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja kaste ühtlaselt sile. Lisa kaneel, hoia kuumas. Kasta kahvli otsa pandus puuviljatükke šokolaadisegusse.
Ameerika õunapirukake jäätisega
Tainas:
6 dl nisujahu
200g võid
2 sl suhkrut
4-5 spl vett
Täidis:
1 kg õunu
3 spl tärklist
1,5 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 spl sidrunimahla
Valmistusviis:
Sulatada või ja segada see taina koostisosadega ühte kaussi. Täidise omad sugada teisse kaussi.
kui teha väikseid siis teha muffini vormidesse, tainast panna põhja ja äärtesse seejärel pange sinn asisse täidist ja peale tainast.
Tainas:
100 g võid
4 sl jahu
200 g riivjuustu
1 muna
100 ml vett
200 ml jahu
Täidis:
1 muna
250 g värsket spinatit
200 g fetajuustu
50 ml rõõskakoort
Valmistusviis:
Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa, kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed ``kokku kukuvad´´. Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta hoolega ja tükelda.
Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi. Suru tainas 20-24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele.Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda. Ees küpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel serveeri jahtunult, kõrvale paku rohelist salatit või toorsalatit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar