Reede, 3. november 2017

Maailma köök (Ameerika, Kreeka ja Kanada) 7b klass

Kanada köök: puuvili šokolaadifondüüga (8le) 

12 sl Rõõsk koor
600 g Šokolaad
1.5 tl Jahvatatud kaneel
         Õunu
         Pirne
         Apelsini lõigud
         Banaane vm puuvilju

Valmistusviis
Kuumuta koor madalas keedunõus keemiseni. Tükelda šokolaad, lisa koor, kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja kaste ühtlaselt sile. Lisa kaneel, hoia kuumas. Kasta kahvli otsa pandus puuviljatükke šokolaadisegusse.

Ameerika õunapirukake jäätisega

Tainas:
6 dl nisujahu
200g võid
2 sl suhkrut
4-5 spl vett

Täidis: 
1 kg õunu
3 spl tärklist
1,5 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 spl sidrunimahla

Valmistusviis:
Sulatada või ja segada see taina koostisosadega ühte kaussi. Täidise omad sugada teisse kaussi. 
kui teha väikseid siis teha muffini vormidesse, tainast panna põhja ja äärtesse seejärel pange sinn asisse täidist ja peale tainast.


Kreeka fetajuustu- ja spinatipirukas 

Tainas:
100 g võid
4 sl jahu
200 g riivjuustu
1 muna
100 ml vett
200 ml jahu

Täidis:
1 muna
250 g värsket spinatit
200 g fetajuustu
50 ml rõõskakoort

Valmistusviis:
Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa, kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed ``kokku kukuvad´´. Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta hoolega ja tükelda. 
Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi. Suru tainas 20-24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele.Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda. Ees küpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel serveeri jahtunult, kõrvale paku rohelist salatit või toorsalatit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar