Krõmpsuvate salatilehtede ja krutoonide ning pisut terava kastmega Caesari salat on saanud igapäevaeineks. Aja jooksul on lisatud selle algsesse retsepti erinevaid nüansse ja meiegi lõikasime kõik komponendid eraldi kaussidesse, et igaüks saaks endale kokku segada meelepärase koostise. Caesari salat valmis 1920 aastal Mehhikos ühes restoranis, kus kokad teatasid omanikule keset pingelist tööpäeva, et paljud ained on otsakorral ja kliendid ootavad saalis süüa. Siis vaadati kõik varud üle ja segatigi nendest kokku salat, mis sai nime restorani omaniku järgi Caesar. Salat valmistati uuenduslikult klientide silme all valmis, et vaigistada nende pahameelt ja tekitada toidu vastu uudishimu. Väidetavalt oli salat algselt kätega söömiseks mõeldud.
Ained:
jääkapsas
tomat
paprika
kurk
riivjuust
sibul
kana- või brolierifileed (tükelda, prae ja maitsesta)
|
5.b klass |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar