teisipäev, 14. mai 2019

Sirje sefiiritort (8.b klassi projektipäev)

Põhi,biskviit

8 muna
0,096 gr suhkrut
0,136 gr jahu
eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged, lisa kollased ja suhkur ning kõige lõpus aeglastel pööretel sõelu sisse ka jahu. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud pannil 12 minutit 200 kraadi juures.

Sefiir

0,200 gr (7tk) munavalget
0,400 gr suhkrut (pool läheb munavalgesse ja pool keedisesse)
sidrunhapet maitse järgi
0,090gr mustsõstardest keedist
vahele moosi või keedist 0,090 gr
mustika või mustsõstra mahl vahele niisutamiseks.
Eralda munavalged kollastest ja kaalu täpselt ning vahusta, lisades vähehaaval pool suhkrukogust. Kaalu mustsõstrad, purusta need ja keeda neist teise poole suhkruga keedis. Marjad peavad täiesti katki olema keenud. Vahusta keedis munavalgetele juurde ning lisa maitse järgi sidrunihapet.

Tordi kokkupanek

Lõika jahtunud biskviit pooleks ning immuta mõlemad pooled mahlaga. Seejärel pane kahe kihi vahele keedist. Peale silu esimene kiht sefiiri noada. Kaunistamiseks pane sefiir kotti ning alusta külgedelt, siis pealt ja kõige lõpuks peale veel kaunistuslilled. Sulata šokolaad veevannis ja kalla sulanud šokolaad küpsetuspaberist tehtud torbikusse. Pannile asetatud küpsetuspaberile tee kaunistuslehed ja aseta külmikusse. Tahkunud lehed aseta kaunistuseks tordile.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar