Esmaspäev, 31. jaanuar 2022

Poisid ja tüdrukud koos köögis - vastlakuklid ja kaneelisaiad (6.7. klass)

 Saiataigen

2,5 dl piima
25gr pärmi
0,5tl soola
0,75-1dl suhkrut
1tl kardemoni või piparkoogi maitseainet
1 muna
75gr võid
5-6 dl jahu (600 gr)

Valmistamine

1. Sega pärm käesooja piimaga, lisa sool, suhkur ja muna
2. Sõelu hulka jahu, sõtku tugevalt, kuni taigen on ühtlane ega jää enam kausi ega käte külge kinni. Viimasena lisa rasvaine.
3. Sõtku taigen ühtlaseks ja lisa veel natuke jahu, kui tarvis.
Kata kauss kile ja rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida (ahjus 30 kraadiga)

4. Sõtku taigen veelkord läbi, jaota 12 - 16 võrdseks osaks ning veereta pallid.
5. Määri palle pealt lahtiklopitud munaga
6. Pane pallid vahedega paberiga kaetud ahjupannile ja lase soojas kohas rätiku all kerkida natuke.
7. Küpseta 10-15 minutit 220 kraadi juures.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar