kolmapäev, 22. veebruar 2023

Meekanad (8.klassid)

 Koostisosad

400-500 g kana rinnafileed või kanatiibu või kintsufileed
1 sl heledat sojakastet
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit

2 tl seesamiõli (nt Thai-Choice)

Serveerimiseks:

keedetud riisi või munanuudleid

Lisaks:

4 sl maisitärklist

Frittimiseks:

maapähkliõli või muud mahedamaitselist toiduõli

Meekaste:
3 sl magusat tšillikastet (nt Thai-Choice)

2 sl ketšupit

2 sl mett

1 sl austrikastet (nt Thai-Choice)

2 sl sojakastet

0.5 dl vett

Peale:

röstitud seesamiseemneid

Valmistamine:

Lõika kanafileed umbes 2 cm tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein/šerri ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

Kuumuta väiksemas potis paar cm õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. (Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri).

Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda.

Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar