esmaspäev, 19. september 2016

Munatoiudud 6a klassiga

Täidetud munad (6-le)

Vaja läheb:
3 keedetud muna
Veidi küüslaugusoola
3 sl paksu majoneesi
Pisut valget pipart

Kaunistuseks:
Maitserohelist
Tomatikilluke
Kurgikilluke või Paprikakilluke

Töökäik:
Poolita keedetud (umbes 10 min keedetud) munad pikisuunas. Võta rebud välja. Munapoolikute püstipüsimise parandamiseks tasanda õhukese terava noaga nende alumist poolt. Suru munarebud läbi sõela majoneesi hulka, raputa peale küüslaugusool ja valge pipar, sega ühtlaseks. Täida munavalged seguga, vormides sellest pane kuuma vette kastetud teelusika abil ovaalsed pallid (võid kasutada ka kilekotti mille nurk on äralõigatud või tordipritsi vigurotsikut.)



Praetud munad leivas (6-le)

Vaja läheb:
6 leivaviilu
6 muna
natuke õli
riivjuustu
soola-pipart

Töökäik: 
Lõika leiva sisse sobiva suurusega auk (võib olla näiteks südamekujuline). Prae ühelt poolt kuldpruuniks. Löö muna leivale nii, et munakollane satuks augu sisse. Aja natuke valget leival laiali.
Raputa peale soola ja pipart ning riivjuustu. Prae keskmise kuumusega kaane all, kuni munavalge on kõva ja krõbe. Munakollane jääb vedelaks.


Uputatud muna võileivad (pošeeritud munad) (6-le)

Vaja läheb: 
6 muna
100 g Merevaiku
2 tomatit
2 suurt palli mozzarellat
6 röstkuklit
6 lehte erinevaid salateid
6 juustuviilu
6 vorstiviilu

Töökäik:
Aja vesi potis keema (veerand potti vett). Löö 3 muna potti ja keeda 3 minutit. Keera tuli alt ära ja lase jahtuda (ja teist korda sama moodi). Võta röstkuklid ja määri peale Merevaik. Lõika tomat ja mozzarella viiludeks. Pane kuklile peale salatid, juust, vorst, mozzarella, tomat ning jälle salatileht. Kõige peale läheb pošeeritud muna. Kaunistuseks lisage maitserohelisi.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar