reede, 5. mai 2017

7b köögis

Lehttaigna - feta juustu pirukas 

1 lehttaigen (võib olla ka pärmi-lehttaigen)
100 gr spinatit
250 gr feta juustu
250 gr kirsstomateid 
õli või 1 muna määrimiseks

Venita tainas pikaks ja pane sellele spinati lehed. Lõika juust pulkadeks ja aseta spinati peale. Seejärel lõika kirsstomatid neljaks ja lisa tainale. Rulli tainas kokku ning pane küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta vastavalt taina pakil olevale õpetusele.

Õunakook hapukooretainaga

Tainas: 
200g võid
150g hapukoort
350g nisujahu
0,5 tl soola

Taidis: 
700g kooritud ja tükeldatud õuna
1,5 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl kardemoni
Määrimiseks: 1 muna

Sulata või ja sega hulka hapukoor. Sega jahu soolaga ja lisa või- hapukooremass. Sega, veereta palliks, mässi toidukilesse ja aseta külmkappi umbes 30 minutiks tahenema. Jaga tainapall kaheks ja rulli plaadisuuruselt lahti. Tõsta üks pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vala ühtlaselt peale suhkru, kardemoni ja kaneeliga segatud õunatükid. Kata teise tainapoolega ja kinnita ääred hoolikalt. Pintselda kook munaga üle ja torka noaga keskele paar väikest ava, et õhk välja pääseks. küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar