kolmapäev, 15. november 2017

Vene köök

Uurali pelmeenid (7.a)

Täidise valmistamine,
vaja läheb:
300g seguhakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
maitsestamiseks jahvatatud musta pipart ja soola

Haki sibul ja küüslauk ning lisa hakklihale. Maitsesta soola ja pipraga ning sega. Hakklihatäidis ongi valmis.

Taina valmistamine,
vaja läheb:
150g jahu
1 munavalge
120g keedetud vett
maitsestamiseks soola

Sõelu kõigepealt jahu. Seda on vaja selleks, et tainas tuleks võimalikult õhuline. Seejärel klopi munavalge (soovi korral võib kasutada ka tervet muna) veega lahti ja lisa jahule. Maitsesta soolaga. Seejärel lisa tainast segades järk-järgult vesi. Kui tainas tuleb liiga vedel, lisa veel jahu, aga ainult veidike!
Sõtku tainas, see tähendab sega seda laual või puidust alusel. Seejuures tuleb nii taina alla kui ka peale sõeluda jahu. Siin peab olema hästi tähelepanelik, sest tainast ei tohi sõtkuda liiga tugevasti, sest siis muutub see kõvaks, ega ka liiga  vähe. Lõpuks peab tainast moodustuma elastne kakuke.

Taina ja täidise ühendamine:
Raputa tainartullile jahu ja rulli tainas välja. Rullima peab seni, kuni tainas on 1,5 mm paksune. Seejärel lõika tainast napsuklaasiga väikesed kettad - just nendest tehakse hiljem pelmeenid.
Nüüd võta valmis täidis ja tõsta teelusikaga iga ketta keskele väike kuhi täidist. Vajuta tainaketas pooleks ja suru servad kokku.

Keetmine
Ehtsaid pelmeene keedetakse, mitte ei praeta! Kõigepealt lase vesi keema. Siis lisa sinn veidi soola. Seejärel tõsta pelmeenid ükshaaval keevasse vette. Kahe minuti pärast on pelmeenid valmis!
Võite serveerida hapukoore või lihtsalt pipra või soolaga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar