reede, 5. veebruar 2021

Lasanje (7.a,b)

 Vajaminevad ained

lasanje lehed

riivjuust

hakkliha 1 pakk

tomatipasta

mais 1 pakk

1 suvikõrvits 

1 puljongi kuubik

1 lpiim

jahu 1 sl

100g võid

1 sibul

Hakklihasegu valmistamine

Tükeldasime sibula. Panime või pannile ja pruunistasime sibula kuldpruuniks. Lisasime hakkliha ja siis maisi. Lasime segul pannil küpseda ning lisasime tomatipasta. Maitsestasime soola ja pipraga.

Juustukaste valmistamine

Kuumutasime 0,6 liitrit piima. Lisasime ühe suur peotäie riivjuustu, natuke tomatipastat ning purustatud puljongikuubiku. Segasime kuni juust oli ühatlseks sulanud. Segsimea 1 spl jahu koos vähese kastmega eraldi tassi sees ning seejärel lisasime selle ülejäänud segule. Kuumutasime kastet jahu paksenemiseni. 

Lasanja kihtide kokkupanemine

Vooderdasime vormi küpsetuspaberiga. Esimesed lasanje plaadid tegime mõlemalt poolt kastmega kokku. Siis panime hakkliha segu ühtlaselt sinna peale. Järgmisena laotasime juustunoaga viilutatud suvikõrvitsa viilud, ning riivjuust. Korda neid kihte kolm korda. Viimane kihi plaadid purustasime käte vahel ja laotasime lasanje peale. Nüüd panime hakkliha segu sinna peale ja puistasime riivjuustu  ka. Vala lõpuks vormisisu juustukastmega üle. 

Küpseta lasanjet ahjus 225 kraadi juures 30-40 minutit ahju alumisel korrusel. 





















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar