teisipäev, 24. mai 2022

kolmapäev, 18. mai 2022

5a browni kook

 Koostisosad:

200 gr võid
200 gr tumdat šokolaadi
3 muna
200 gr nisujahu
100 gr hakitud kreeka pähkleid
0,5 tl soola
0,5 tl vaniljeekstrakti

Vooderda vorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170 kraadi peale kuumenema.

Sulata veevannis šokolaad ja või. Klopi munad kergelt suhkruga läbi, lis pähklid. Jahuta natuke šokolaadi ja võisegu ning kalla klopitud munade juurde. Samuti lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Kalla kooguvormi.

Küpseta 15min. 
Serveeri jäätisega. Head isu!


Salaamipitsa 5a klass

 


Joogatund köögis õp Marikaga

Soolane menüü

1. Kreeka salat
2. Soe, mineraaliderikas kaalikasalat
3. Hirsist ja riisist KITCHARI

Magus menüü

kakao- kanepijahu küpsised magusate vürtsidega



teisipäev, 22. märts 2022

Juustupallid (5.klass)

 200 gr riivjuustu

1 muna

1sl nisujahu

riivsaia

õli 

Valmistamine: klopi muna lahti, lisa riivjuust ja jahu, sega läbi ning veereta pallikesteks. Seejärel veereta pallikest riivsaia sees ning aseta lusikaga ettevaatlikult kuuma õli sisse (pliidil). Küpseta kuldpruuniks.



Munad niia ja naapidi (4.klass)

 



Omleti valmistamine viiest munast (5 muna lahti koloppida, natule soola, 5spl piima, soovi korral singitükke ja riivjuustu sisse või peale). Kahelt poolt praadida keskmisel kuumusel kaane all.


Munade keetmine (kolme-, viie- ja kümneminuti munad) ja
 ühelt poolt pehme kollase osaga muna praadimine. 














Kevadrullid (5.klassid)

 Kevadrulle saab süüa riisipaberiga, lavaššiga või filotaignaga. Meie tegime küpsetatud kevadrulle lavaššiga ja värskeid riisipaberiga. 


1. prae pannil hakkliga koos riivitud suvikõrvitsaga, maitsesta soola ja kanamaitseseguga (pipar)
2. Küpseta kahelt poolt omlett kolmest munast (3 muna, 3spl piima või veett, soola, pipart)
3. Lõika umb 5cm pikkusteks ribadeks porgand, kurk, kapsas.

4. Pane lauale valmis kaussi ka riivjuust ning tšilli magushapu kaste.

5. Lõika lavaššileht 12ks (3x4) tükiks, pane iga ruudu sisse natuke igast toiduainest (omletiriba, kapsas, porgand, kurk, juustu) ja keera tihedalt kokku ning aseta paberiga kaetud ahjupannile.


küpseta kevadrulle 200 kraadi juures umb 10 min

6. Värskete kevadrullide tegemiseks aseta riisipaber sooja vette ning lase vees liguneda, kuni paber muutub pehmemaks, et sa saaksid seda rullida. Pane märg paber oma taldrikule, täida meelepärase sisuga ning keera rulli: kõigepealt ühe korra äär, siis küljed ja lõpuks rulli kõik kokku. Kasta kastme sisse ja söö.