neljapäev, 26. september 2019

Krõbedad juustuküpsised (7.b)

Koostisosad:

50 g juustu (rasva 24-26%) (nt. hiirte juust), 2.9 viilu
45 g jahu, nisujahu, 1,6 spl
10 g hapukoort (rasva 20%), 0.4 spl
2 g oliiviõli, 0.7 tl
1 paprika

valmistamine:

1) Riivi jämeda riiviga juust.
2) Sega kokku kõik koostisained (va paprika) ja maitsesta.
3) Lisa 3-4 spl vett.
4) Vormi ahjuplaadile võimalikult õhukesed pätsid.
5) Küpseta ahjus 200C juures, kuni küpsised on kuldpruunid ja krõbedad.
6) Serveeri paprikaviiludega.

esmaspäev, 2. september 2019

Õunaplaadikook biskviitkattega

Põhi

200 gr võid
100 gr suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
275 gr nisujahu
katteks tükeldatud õunu 1kg, suhkrut ja kaneeli

Põhi ahju 200 kraadiga 20min

biskviitkate

4 muna
100 gr suhkrut
60 gr nisujahu
30 gr kartulitärklist

Koos biskviitkattega veel ahjus küpsetada kuni 10 min



teisipäev, 28. mai 2019

9.klasside küpsisetort õpetajatele

2019. a. üheksandikud, teiega oli väga, väga lahe!
küpsisetort "Aitäh õpetajad"

kolmapäev, 22. mai 2019

Jäätisetort (8.a klass)

8.klassi tüdrukud otsustasid oma käsitöö- ja kodunduse kursuse lõpetada jäätisetordiga. Te olete olnud meie blogi loomise juures, Keiu ja Marie koogiblogist saimegi inspiratsiooni. Aitäh teile nende toredate tundide eest, mil te valmistasite ülimaitsvaid toite ning tegite väga ilusat käsitööd! Rõõm on olla teie õpetaja:)

Komponenid:

Karp valget Eskimo vanilliplombiiri
Karp valget Eskimo šokolaadijäätist
8 Raksi vanilli jäätist
Karp Oreo küpsiseid

Valmistamine:

Võta koogivorm ja pane kihiti: koorejäätis, Raks, šokolaadijäätis ja purustatud oreo küpsised. Aseta umb pooleks tunniks sügavkülma kuni kihid on külmunud.


esmaspäev, 20. mai 2019

Kartuli- ja makaronisalat viineripirukatega (4b)

Vajaminevad ained:

1 külmutatud pakk pärmi lehttainast
1 purk hapukurki ja 1 värske kurk
Neli keedetud kanamuna, seitse minutit
1 pk makarone
1 pk lasteviinereid
1 rohke lihaga lastevorst
1 pk riivjuustu
1 pk 20% hapukoort
seitse keedetud kartulit
100g majoneesi
1 pk viinereid

Valmistamine:

Haki vorst, kartul, kurk, hapukurk ja keedetud munad. Jaota vorst kahte kaussi. Ühte lisa tükeldatud kartul ja hapukurk, teise värske kurk. Keeda makaronid, kurna ja jahuta. Sega valmis kaste hapukoorest ja majoneesist, lisa natuke soola ja suhkrut. Pane makaronid kaussi ja lisa pool kastmest ning sega. Teine pool kastmest lisa kartulisalatile.

Rulli tainas õhukeseks, lõika viinerilaiused ribad, raputa tainale riivjuustu. Rulli viiner tainasse ja suru otsad kokku. Küpseta kahesaja kraadi juures kakskümmend minutit.

teisipäev, 14. mai 2019

Sirje sefiiritort (8.b klassi projektipäev)

Põhi,biskviit

8 muna
0,096 gr suhkrut
0,136 gr jahu
eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged, lisa kollased ja suhkur ning kõige lõpus aeglastel pööretel sõelu sisse ka jahu. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud pannil 12 minutit 200 kraadi juures.

Sefiir

0,200 gr (7tk) munavalget
0,400 gr suhkrut (pool läheb munavalgesse ja pool keedisesse)
sidrunhapet maitse järgi
0,090gr mustsõstardest keedist
vahele moosi või keedist 0,090 gr
mustika või mustsõstra mahl vahele niisutamiseks.
Eralda munavalged kollastest ja kaalu täpselt ning vahusta, lisades vähehaaval pool suhkrukogust. Kaalu mustsõstrad, purusta need ja keeda neist teise poole suhkruga keedis. Marjad peavad täiesti katki olema keenud. Vahusta keedis munavalgetele juurde ning lisa maitse järgi sidrunihapet.

Tordi kokkupanek

Lõika jahtunud biskviit pooleks ning immuta mõlemad pooled mahlaga. Seejärel pane kahe kihi vahele keedist. Peale silu esimene kiht sefiiri noada. Kaunistamiseks pane sefiir kotti ning alusta külgedelt, siis pealt ja kõige lõpuks peale veel kaunistuslilled. Sulata šokolaad veevannis ja kalla sulanud šokolaad küpsetuspaberist tehtud torbikusse. Pannile asetatud küpsetuspaberile tee kaunistuslehed ja aseta külmikusse. Tahkunud lehed aseta kaunistuseks tordile.